مقالات تخصصی

تاثیر متریال مشکی در نمای ساختمان

تاثیر متریال مشکی در نمای ساختمان
تاثیر متریال مشکی در نمای ساختمان : انتخاب یک متریال مناسب برای ساختمان نیازمند آن است که به فاکتورهای مهمی توجه کنید. متریال ‌های بسیار زیادی برای طراحی نمای ساختمان وجود دارند که شما باید به زیبایی٬ مقاومت متریال و هزینه ای که بابت تهیه و اجرای آن متقبل می‌شوید را در نظر داشته باشید. آشنایی با ویژگی ‌های هرکدام از این متریال ‌ها و نقاط ضعف و قوت آن‌ها شما را برای انتخاب مناسب راهنمایی خواهد کرد. در ادامه این مقاله از سری مقالات آجر دوران با ما همراه باشید.

انواع متریال مشکی از آجر گرفته تا کامپوزیت رنگی

ویژگی های بصری نمای ساختمان به اندازه عملکرد آن حائز اهمیت است. در حالی که در گذشته، عمدتا متریالی مثل خاک رس و چوب مورد استفاده قرار می گرفت، اما امروزه گزینه های متنوعی پیش روی مشتری قرار دارد. آجر های تیره یکی از بهترین متریال مشکی برای نمای ساختمان به شمار می رود که از مقاومت بالایی در شرایط آب و هوایی مختلف برخوردار است.

در مناطق شمالی معمولا از نمای چوبی استفاده می شد که با لایه ای از قیر پوشانده شده بود. امروزه طیف گسترده ای از متریال مشکی از آجرگرفته تا کامپوزیت و همچنین نمای آجری برای ساختمان بکار می رود. استفاده از رنگ های تیره به بازتاب خاصی از نما می انجامد و در بین مردم از محبوبیت خاصی برخوردار است.

اما انتخاب رنگ مشکی یا به طور کلی رنگ های تیره در نمای ساختمان برای همه قابل درک نیست. یک سازه با نمای سیاه بسیار خودنمایی می کند، چشم همه را به خود جلب می نماید و در نتیجه جذابیت خاصی دارد. در واقع نبود رنگ های روشن باعث می شود بر ساختارهای سازه تاکید شود. البته همیشه شما نمی توانید به این سبک برای طراحی نمای ساختمان اقدام کنید.

تاثیر متریال مشکی در نمای ساختمان

تاثیر متریال مشکی در نمای ساختمان بدون شک به محیط اطراف آن بستگی دارد. گروهی از ساختمان های سیاه در کنار هم می تواند تصویر غمگین و ناامید کننده ای به وجود آورد. اما از سوی دیگر، وجود یک خانه با نمای مشکی در میان فضایی سبز، چشم نواز است و خودنمایی می کند.

متریال مشکی در ترکیب با چوب و شیشه برای نمای سازه می تواند به آن ظاهر جذاب تری ببخشد. همچنین کاربرد متریال چوب با رنگ تیره در نمای ساختمان به آن جلوه طبیعی تر و گرم تری می دهد.

بازی با رنگ تیره و روشن یک ترفند محبوب در طراحی سازه است. زمانی که یک خانه در نمای بیرونی تیره رنگ است، نمای داخلی روشن و بزرگ تر جلوه می کند.

در ضمن به یاد داشته باشید که استفاده هوشمندانه از رنگ های تیره در نمای ساختمان، می تواند باعث ظریف تر جلوه دادن اجزای بیرونی شود. گوشه ها، لبه ها و برجستگی نما نامحسوس تر خواهند شد.

متریال مشکی در نمای ساختمان علاوه بر ویژگی های ظاهری، کاربرد بالایی نیز دارند. در واقع اگر به درستی از این متریال استفاده شود، می تواند با وجود خاصیت جذب گرما موثر واقع گردد.

علاوه بر محدودیت های بودجه، سلیقه مشتری و ویژگی های ظاهری و عملکردی برای استفاده از متریال مشکی در نمای ساختمان باید در نظر گرفته شوند. برپایی ساختمان هایی با رنگ های تیره می تواند به گرم تر شدن شهر کمک کند. اگر می خواهید خانه شما متمایز با دیگران باشد، می توانید از چنین نمایی برای ساخت خانه خود بهره مند شوید.

تاثیر متریال مشکی در نمای ساختمان

لیست متریال نمای لوکس

واضح و مشخص است که استفاده از مصالح ساختمانی باید از نظر استحکام٬تحمل حرارت و آتش سوزی ایمن باشند. در طول تاریخ متریال‌ های ساختمان نیز دچار دگرگونی‌های بسیاری شده ‌است که در ادامه مطلب شما را با لیستی از متریال‌ های ساختمانی که امروزه کاربرد بیشتری در ساختمان سازی دارند آشنا خواهیم نمود.

نمای چوبی ساختمان

امروزه با افزایش تکنولوژی می‌توانیم ظاهر ساختمان را زیبا و متفاوت کنیم. نمای چوبی یک متریال زیبایی است که با انتخاب آن می‌توان ظاهر متفاوتی به نمای ساختمان خود بدهیم. نگهداری در این نوع نما، با متریال‌های دیگر تفاوت خواهند داشت. نمای چوبی نیازمند نگهداری با مواد محافظتی مناسبی باید باشد تا در برابر عوامل بیرونی و محیطی حفظ شود. با گذشت زمان نیز این نوع محافظت باید تمدید شود. وجود طرح و رنگ ‌های متنوع چوب، از خصوصیات مثبت این متریال محسوب می ‌شود.

نمای ساختمانی فایبر سمنت

در نمای فایبر سمنت مقاومت آن به مقدار قابل توجه ای در مقایسه با چوب و سیمان بیشتر است. استفاده از این نمای ساختمانی در برابر آتش‌سوزی و خوردگی حشرات مقاوم خواهد بود و به همین دلیل با داشتن ظاهری زیبا و مناسب این نمای ساختمانی توانسته است نسبت به متریال ‌های دیگر متمایز باشد. این متریال چون به صورت پنل است برای اجرا نتیجه تمیز تر و زمان کمتری خواهد برد.

نمای ساختمانی کامپوزیت آلومینیوم

در چند سال اخیر استفاده از این نمای ساختمانی با استقبال بیشتری مواجه بوده است. از ویژگی‌ های منحصر به فرد این نمای ساختمانی تنوع رنگ بسیار بالای آن بوده است که شما می ‌توانید از میان رنگهای بسیار وسیع و گسترده این متریال٬ انتخاب مورد نظر خود را بیابید. از دیگر ویژگی های این متریال که باعث استقبال از آن شده است وزن کم آن و و بالا بودن سرعت اجرایشان بوده است. قیمت این متریال نیاز با توجه به ویژگی های بسیار مثبت آن مقرون به صرفه است. این متریال نیز بدون اشکال نبوده و از معایب آن به مقاومت آن می ‌توان اشاره نمود که در برابر سوختگی و ضربه شدید تغییر شکل می‌ دهند و عایق مناسبی نمی‌ توانند باشند.

نمای ساختمانی استیل گالوانیزه

در کشورهای خارجی که به به نماهای خاص توجه می‌کنند٬ انتخاب این نما نوعی متریال نمای مدرن شناخته می‌ شود و استفاده از این متریال بیشتر است . اجرای این متریال به صورت ورق است و می‌توان آن را در شکل و اندازه های مورد نیاز استفاده کرد. در برابر حرارت نیز این متریال مقاومت خوبی از خود نشان می‌ دهد.

نمای ساختمانی شیشه‌ای

در متریال شناسی ساختمان اگر اشراف مناسبی به بیرون داشته باشید انتخاب نمای شیشه‌ای بهترین گزینه می ‌تواند باشد. رویای داشتن یک ساختمان شیشه‌ای برای همه افراد وجود دارد. برای داشتن یک نمای شیشه ای به چارچوبی نیاز است که صفحات شیشه را در خود نگه دارد. اگر در سطح وسیعی از نمای شیشه‌ای استفاده می ‌کنید کیفیت شیشه به گونه ای خواهد بود که در برابر شکسته شدن٬ عایق بودن و جلوگیری از ورود اشعه های مضر ایمن خواهد بود.

نمای ساختمانی مینرال

این نما نیز می ‌تواند انتخاب مناسبی باشد چرا که دارای طرح‌های متنوعی است و در سرعت بالا تهیه می‌ شوند.این نمای ساختمانی اگرچه سازگار با محیط زیست است اما دارای عیب بزرگی است که در برابر رطوبت مقاوم نخواهد بود و به مرور زمان این نوع پوشش ساختمانی تخریب خواهد شد.

نمای طرح رومی

استفاده از این نما جزو طرح‌های کلاسیک محسوب می‌ شود. برای طراحی این سبک از موادی چون٬ گرانیت٬ مرمر٬ سنگ تراورتن استفاده می‌ شود. این نما نیز جزو انتخاب‌های پرطرفدار است که با وجود سادگی جلوه‌ای زیبا به ساختمان شما می ‌دهد.

متریال آجر مشکی برای نما

انتخاب آجر مشکی برای نمای ساختمان٬ می ‌تواند انتخابی بسیار خاص باشد. انخاب این نما نیز کاملا سلیقه‌ای است. اما پیشنهاد می‌ شود برای انتخاب این نما به صورت تلفیقی با رنگ ‌های دیگر استفاده شود تا علاوه بر افزایش زیبایی ساختمان٬ رنگ تیره بتواند جلوه‌ی بیشتری داشته باشد.

تاثیر متریال مشکی در نمای ساختمان

مزایا و معایب نمای مشکی برای ساختمان

استفاده از متریال مشکی در نما به بیننده این پیام را می دهد که شما ترسی از دیده شدن ندارید. ولی آیا رنگ مشکی بهترین انتخاب برای نمای ساختمان است؟ در ادامه به مزایا و معایب رنگ های تیره در نمای سازه می پردازیم:

مزایا:

  • نمی توان جذابیت و اقتدار خانه های مشکی را انکار نمود. اما برای تکمیل این جذابیت باید از یک سری عناصر مکمل مثل چوب و شیشه استفاده شود.
  • مشکی مکمل خوبی برای رنگ سبز است. در یک باغ یا محیط سرسبز، نمای مشکی برای خانه می تواند آن را به عقب براند و توجه را به شاخ و برگ سرسبز درختان معطوف کند. این ترفند چشم ها را قادر می سازد تا تمایز بهترین بین سایه های مختلف رنگ سبز قائل شوند. برگ های سبز-زرد یا سبز-آبی در پس آن نمای سیاه بیشتر خودنمایی می کنند و به طور کلی سرسبزی را برجسته تر می نماید.
  • از طرف دیگر سیاه یک رنگ خنثی به شمار می رود. این رنگ با بسیاری از بافت ها، رنگ ها و متریال تضاد خوبی دارد و ترکیب جذابی خلق می کند.

معایب:

  • نور خورشید رنگ های تیره را سریع تر محو می کند. رنگ مشکی خانه ها نسبت به رنگ های روشن سریع تر پوسته پوسته می شود. چرا که رنگ سیاه تحت تاثیر دمای محیط مرتبا گرم و سرد خواهد شد. در واقع بیش از یک رنگ روشن منبسط و منقبض می گردد. زیرا اشعه های بیشتری از خورشید را جذب می نماید. یکی از راه های کاهش این مشکل، آماده‌سازی متریال قبل از رنگ آمیزی است. مهم ترین دلیل پوسته شدن رنگ، نفوذ آب به زیر آن به شمار می رود. پس بایستی قبل از رنگ آمیزی، سطح را به خوبی سنباده زده و آن را آماده کنید.
  • از طرف دیگر، رنگ مشکی عیوب را برجسته می سازد. در واقع اگر هر گونه برجستگی، شیار یا ایراد روی نمای بیرونی باشد، با رنگ مشکی بیشتر مشخص خواهد بود.
  • استفاده از متریال مشکی در نمای ساختمان باعث جذب گرمای بیشتری از خورشید می شود. اما خانه هایی با نمای سفید یا رنگ روشن، اشعه خورشید را منعکس می کنند. بنابراین در خانه های با نمای سیاه، دمای داخلی در فصل تابستان گرم تر خواهد بود.
  • از نظر فرهنگی و تاریخی، رنگ سیاه در سازه می تواند برای مردم ما چندان دلنشین نباشد.

جمع بندی

معماران هنگام استفاده از رنگ سیاه باید مراقب باشند. رنگ سیاه ممکن است حامل پیام های متناقض باشد. اما در صورتی که هوشمندانه و در کنار دیگر اجزای طراحی قرار گیرد، می تواند تاثیر شگرفی بر بیننده بگذارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید