مقالات تخصصی

تفاوت آجر تهران و آجر اصفهان

تفاوت آجر تهران و آجر اصفهان

تفاوت آجر تهران و آجر اصفهان : همه ی ما با شنیدن کلمه ساخت و ساز اولین چیزی که به ذهنمان می رسد آجر می باشد. آجر از ابتدایی و اساسی ترین المان های ساختمان سازی بوده که در ایران در شهر های مختلف و بر اساس اصول خاص تولید می گردد. از همین رو شناخت انواع این محصول به همراه ویژگی هایی که دارد از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطلب را مطالعه نمایید تا در انتها به دانش کلی در رابطه با شناخت انواع آجر ، تفاوت آجر تهران با دیگر شهرها من جمله اصفهان دست یابید.

به طور کلی استفاده از آجر در ساختمان سازی از زمان های بسیار دور چه به صورت اشکال بسیار ساده و ابتدایی از این محصول و چه اکنون که این محصول را در انواع اشکال و جنس های متنوع می سازند مورد استفاده قرار می دادند. از آجر برای ساخت دیوار، ستون ها، کرسی چینی، در ساخت سقف طاق و گنبدها، نما سازی، ساخت اسکلت و استخوان بندی ساختمان، پل و سازه های معماری داخلی و خارجی، حجره ها، آب انبار و خیلی موارد دیگر استفاده می کنند.

همانگونه که در ابتدای مقاله مطرح کردیم این محصول از جنبه های متفاوتی قابل مقایسه می باشد. معمولا مقایسه انواع آجر را می توان براساس شیوه ساخت، ترکیبات شیمیایی، ابعاد، رنگ و کاربرد انجام داد. طبیعتا اولین چیزی که باعث ایجاد تفاوت در آجر خواهد شد نوع ماده اولیه مورد استفاده در ساخت این محصول می باشد. به همین ترتیب تفاوت در نوع ماده اولیه باعث ایجاد تفاوت در نوع شیوه ساخت، رنگ محصول، نوع مقاومت و در نهایت نوع کاربرد محصول می شود.

تفاوت آجر تهران و آجر اصفهان

تفاوت آجر تهران و آجر اصفهان در قیمت

بازار تهران یکی از بزرگترین بازار های رقابتی برای سه شهر تهران ، اصفهان و یزد محسوب می شود . همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم شهر اصفهان از نظر دسترسی به منابع و نزدیک بودن کارخانجات ان با این منابع وضعیت بهتر نسبت به تهران دارد از این رو قیمت تمام شده ی بلوک و آجر در اصفهان از شهر تهران پایین تر می باشد . با وجود قیمت پایین تر شهر اصفهان باید قیمت ارسال و کرایه ی حمل و نقل را نیز در نظر داشت که ممکن است هزینه های اصافی در بر داشته باشد.

علاوه بر این مورد نیروی کار در شهر ها نیز می تواند در پایین تر بودن قیمت بلوک های اصفهان نسبت به تهران تاثیر گذار باشد مثلا شهر اصفهان از کارگرهای غیر بومی و … استفاده می کند ولی هزینه ی نیروی کار در تهران بالاتر می باشد .خریداران باید به کیفیت محصول نسبت به  قیمت آن نیز توجه کنند تا خرید بهتری داشته باشند.با تمام این اوصاف باید تمامی معیار ها مثل کیفیت ،هزینه ی حمل بار و … بر اورد شود تا بهترین گزینه مشخص شود.

تفاوت آجر تهران و آجر اصفهان

تفاوت کیفیت آجر تهران و اصفهان

شهر اصفهان بزرگترین منابع موجود از خاک رس را در ایران دارد .یکی از مهم ترین دلایل وجود کارخانه آجر و تولیدات زیاد این شهر بخاطر دسترسی به همین منابع است . وجود خاک غنی و مناسب از خاک رس در این شهر زمینه را برای تولید بلوک و آجر های با کیفیت فراهم می کند. هر چند خاک های با کیفیت پایین تر و روش تولید نیز در این قضیه نقش موثری دارند . در مورد خاک استان اصفهان نیز این نکته گفتنی است که قسمتی از خاک های اصفهان به خاطر شور بودن بیش از حد مدتی پس از استفاده دچار شور زدگی می شوند که ترکیبات افزودنی و روش تولید کارخانه در این موارد نقش بسزایی در مهار این عامل دارد

از طرفی دسترسی شهر تهران به منابع تولیدی کمتر است اما این زمینه را برای انها فراهم می کند که خاک مرغوب  را مورد نظر قرار دهند و به محل  کارخانه برای تولید حمل کنند. در نهایت نمی توان به طور قطع کیفیت دو شهر را سنجید . اغلب باید کیفیت خود کارخانه مد نظر باشد به عنوان مثال در برخی کارخانه ها برای افزایش صلبیت آجر سفال تیغه جداره های گوشه ای ان را به شکل مثلثی می سازند که تاثیر به سزایی در افزایش مقاومت برای دیوار و ساختمان دارد. به این قسمت های اضافه در آجر سفال اصطلاحا کونیک دار می گویند. قیمت سفال های کونیک دار از مدل های معمولی بالاتر است.

تفاوت آجر تهران و آجر اصفهان در ابعاد

آجر تهران با اندازه هایی اندکی بزرگ تر از آجر اصفهان ساخته می شود. اما این نکته را مد نظر قرار دهید که آجر تهران به صورت تک ابعادی و در اندازه ۲۵*۲۰ و آجر اصفهان را در دو اندازه ۲۰*۲۰ و ۱۸*۱۸ تولید می کنند که این خود مزیتی است که دامنه انتخاب مشتریان را وسیع تر خواهد کرد.

تفاوت آجر تهران و آجر اصفهان در شکل ظاهری

شکل ظاهری تفاوت بعدی این دو محصول می باشد. اغلب آجر سفال اصفهان را به صورت زاویه دار مشاهده می کنید در صورتیکه آجر تهران در گوشه های خود دارای کونیک می باشد.

تفاوت آجر تهران و آجر اصفهان

انواع آجر بر اساس مواد اولیه و نوع کاربرد

آجر سفالی

آجر سفال را از ترکیب خاک رس و سفال تولید و در ساخت انواع قسمت های ساختمان مورد استفاده قرار می دهند. اغلب این محصول را با سوراخ هایی بر روی سطح آجر می سازند که به کاهش وزن و ایجاد پیوند مستحکم در سازه کمک خواهد کرد. به علاوه که وزن کم آن باعث افزایش سرعت کار خواهد شد.

آجر لعابی

این نوع آجر از زمان های بسیار دور در معماری کهن و مساجد شهر زیبای اصفهان مورد استفاده قرار می گرفته است. آجر لعابی با بافتی صیقلی و صاف مانع از ورود آب و رطوبت به بافت آجر شده به همین دلیل دوام بیشتری در برابر عوامل محیطی رطوبت، بخار و مواد شیمیایی دارد. ضمن آنکه ظاهری زیبا داشته و می تواند زینت بخش شکل ظاهری سازه شود.

آجر نسوز

کانی ها و پوکه های معدنی نسوز از مواد تشکیل دهنده این محصول می باشد. آجر نسوز دارای بافتی منظم و منسجم است که تحمل گرمایی بالایی داشته، در دماهای بالا متلاشی نشده و تغییر حالت نمی دهد. به طور کلی شکل ظاهری متفاوت از سایر آجرها دارد.

آجر ماسه آهکی

اساس تشکیل دهنده این محصول از سیلیکات کلسیم، ماسه سیلیسی و آهک می باشد. شرایط ساخت آن در محیط بخار و فشار بوده که توصیه می شود در محیط های اسیدی یا محیط های در معرض نمک های قوی قرار نگیرد. از دیگر خصوصیات این محصول جذب بالای آب نسبت به سایر محصولات می باشد از همین رو توصیه می شود در پی سازی از آن استفاده نشود.

آجر جوش

در ساخت این مدل از آجر نوعی از خاک که در دمای بیش از هزار درجه هم حالت خمیری پیدا نکند مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول را اغلب در کوره نگه داری می کنند تا ذرات خاک به واسطه عرق کردن به یکدیگر بچسبد و آجر یکدست و یکپارچه شود.

آجر رسی

آجر رسی با استفاده از خاک رس و به دو شیوه دستی و ماشینی تولید می شود. این مدل از آجرها از مقاومت بالایی در برابر خوردگی برخوردار نیست به همین دلیل استفاده از این محصول در دیوار چینی ممکن است به دلیل مقاومت کم آجر های پایین دیوار، سازه را آسیب پذیر کند.

سخن پایانی 

با وجود رقابت سنگین میان شهر های بزرگ تولید کننده ی آجر یک سازنده بنا به شرایط پروژه ی خود مثل شرایط محیطی منطقه ، نوع کاربری که از محصول می خواهد و … باید پارامتر های مختلف را با هم بسنجد تا بهترین و اقتصادی ترین گزینه را بتواند انتخاب کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید